DF: Minister skal skælde Esbjerg ud

Esbjerg Kommune har været involveret i tre alvorlige sager med svigt af udsatte børn og unge, og nu må det være slut, mener Dansk Folkeparti på Christiansborg.

Partiets medlem af Folketingets socialudvalg Karina Adsbøl vil have socialminister Karen Hækkerup (S) til at gå ind i sagen. Det sker, efter at Folketingets Ombudsmand tirsdag kritiserer kommunen for at have parkeret udsatte unge i flere år på en akutinstitution.

- Vi ser på den manglende genopretning i Esbjerg i forbindelse med det kommunale svigt i børnesager med meget stor bekymring, siger Karina Adsbøl.

- Derfor vil jeg rejse sagen overfor socialminister Karen Hækkerup (S) med henblik på at få hende til at tale med endog meget store bogstaver overfor Esbjerg Kommune.

- Samtidig vil jeg bede Hækkerup forklare, hvorfor hun og hendes ministerium stadigvæk ikke har formået at få Esbjerg Kommune til at højne deres standarder og procedurer i børnesagerne, siger hun.

Karen Hækkerup har allerede én gang været involveret i forholdene i Esbjerg Kommune. Det skete, da hun sendte Ankestyrelsen til det sydvestjyske for at gennemgå kommunens behandling af 100 af de mest komplekse sager med udsatte børn og unge.

Undersøgelsen, der viste alvorlige fejl i 77 af tilfældene, blev sat i gang som følge af den såkaldte Esbjerg-sag, hvor en mand gennem længere tid begik seksuelle overgreb mod børn.

Kommunen var underrettet om sagen, men der gik flere år, før man greb ind.

- Det er ganske enkelt uacceptabelt, at Esbjerg Kommune stadigvæk ikke har fået styr på børneområdet, og det kan de ganske enkelt ikke være bekendt, siger Adsbøl.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip