DF nægter at betale den sidste del af EU-regning på 1,3 mio

Skrevet af admin

23/06/2016

Dagens topnyheder

Dansk Folkeparti afviser at betale den sidste del af EU-regningen i sagen om tilskud til politiske kampagner og et gyldent håndtryk på 1,3 millioner kroner til en medarbejder.

Det har partiet orienteret Europaparlamentets administration om.

Europaparlamentets præsidium har krævet i alt 2,9 millioner tilbagebetalt til EU.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har sagt, at DF betaler de 1,6 millioner kroner tilbage, som ifølge præsidiet er brugt på politiske kampagner i Danmark i strid med reglerne.

De sidste 1,3 millioner kroner er gået til et gyldent håndtryk til en medarbejder. Dem afviser DF at betale, da pengene ifølge partiet er blevet administreret af alliancen Meld og fonden Feld selv og ikke direkte af Dansk Folkeparti.

Og den forklaring fastholder Dansk Folkeparti, efter at partiet har indhentet en vurdering fra en fransk advokat, siger DF-medlem af Europaparlamentet Morten Messerschmidt.

Ifølge Morten Messerschmidt har advokaten efter at have gennemgået "samtlige sagsakter" konkluderet, at ansvaret ligger hos den eller de personer, der indgik og underskrev aftrædelsesaftalen. Det var ifølge DF ikke Messerschmidt.

- Vi har gjort, hvad vi sagde. Betalt den del, der har med DF at gøre. Men afviser den anden del, som en uvildig advokatundersøgelse har vist, at DF ikke er ansvarlig for, siger Morten Messerschmidt.

Han tilføjer samtidig en slet skjult trussel rettet mod de EU-positive partier, som ifølge DF har forfulgt EU-skeptiske DF i sagen:

- Derudover igangsætter vi nu en undersøgelse af alle andre europæiske partier og fonde, så alle bliver gennemgået på samme måde, siger Morten Messerschmidt.

Efter sommer vil Dansk Folkepartis medlem af Europaparlamentets budgetkontroludvalg, Anders Vistisen, foreslå, at der udpeges en ansvarlig og udarbejdes en rapport, som skal gennemgå alle europæiske partier på niveau med, hvad Meld og Feld har været udsat for.

Dermed understreger Dansk Folkeparti, at de mener, sagen har været politisk styret, og at der er behov for, at andre partiers brug af EU-midler nu bliver undersøgt på lige fod med Dansk Folkeparti.

/ritzau/