DF: Naivt at sende ekstra millioner til Somalia

Sådan siger Dansk Folkepartis udviklingsordfører, Hans Kristian Skibby (DF), efter at udviklingsminister Christian Friis Bach (R) iføgle Berlingske vil udvide den danske bistand til det fattige uland på Afrikas Horn.

»Vi anerkender, at der er brug for penge, hvis man skal opbygge noget som helst, men vi har også en forpligtelse til at sikre, at det skal foregå i lande, hvor vi har reel mulighed for at få sikkerhed for, at pengene bliver brugt, som de er tænkt. Og der er Somalia alt for skrøbeligt. I store dele af landet er der ikke nogen myndighedsfunktion overhovedet,« siger Hans Kristian Skibby.

Danmark har fra 2012 og til og med 2014 afsat 600 millioner kroner, og dertil kommer tilsagnet fra Friis Bach om ekstra 300 millioner kroner fra 2015-2017.

Dansk Folkeparti vil hellere bruge de ekstra penge til ofrene for den langvarige syriske borgerkrig.

»Vi vil hellere prioritere den akutte hjælp til eksempelvis Syrien frem for demokratiskabende projekter som det i Somalia,« siger Hans Kristian Skibby.

»Vi må erkende, at vi ikke kan give penge til alt. I min optik er det vigtigere at prioritere indsatser i verdens brændpunkter, og her står Syrien med blinkende neonlygter,« siger Hans Kristian Skibby, der undrer sig over, hvordan udviklingsministeren har kunnet finde de ekstra penge.

»Det er ikke længe siden, vi kunne læse, at alle udviklingsprogrammer skulle finkæmmes, fordi man havde brugt flere penge end budgetteret. Det undrer mig, at han så pludselig kan finde så mange ekstra penge,« siger Hans Kristian Skibby.

Dagens Gossip