DF: Nej til at gemme tobakken væk

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt (DF), til et forslag fra Danmarks Lungeforening og verdenssundhedsorganisationen WHO, der vil have cigaretterne væk fra butikkernes hylder, så de bliver mindre fristende for kunderne.

»Jeg tror ikke på, at det hjælper at gemme cigaretterne væk. Vi skal i stedet søge at begrænse, at de unge overhovedet begynder at ryge. Det handler om nogle helt andre ting, eksempelvis sociale problemer, mindreværd og mobning i skolen,« siger Liselott Blixt.

Hun mener, at man bør lade voksne danskere, der har røget i mange år, være i fred.

»Voksne, der har røget i mange år, ved godt, hvad rygning gør ved deres krop. Vi skal selvfølgelig anvise hjælp til rygestopkurser, hvis de er interesserede, men for mig at se handler det om at stoppe tilgangen af rygere, og her skal vi se på de unge og de faktorer, der får dem til at begynde at ryge,« siger Liselott Blixt.

Hun mener, der er spildt mange millioner kroner på anti-ryge-kampagner, der ikke virker.

»Folk siger, at de er holdt op med at ryge, men vi kan ikke se, at cigaretsalget falder. Det siger mig, at det er den forkerte indsats, vi laver,« siger Liselott Blixt.

»Jeg mener, nogle af de penge kunne være brugt bedre til at få eksempelvis nogle sociologer til at undersøge, hvad der sker i skoleklasserne, når de unge begynder at ryge,« siger DF-ordføreren.

Forslaget om at gøre tobak mindre synlig i butikkerne kommer fra verdenssundhedsorganisationen WHO og Danmarks Lungeforening forud for den årlige World No Tobacco Day, der markeres fredag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip