DF: Nu må regeringen stoppe med at skyde på os

Det mener Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted (DF), der dog ærgrer sig over, at regeringen ikke havde modet til at ændre på enten dagpengereglerne eller genoptjeningskravet.

»Det er prisværdigt, at regeringen kommer med et tiltag, selv om det ikke har noget med dagpengereglerne at gøre. Vi havde jo gerne set, at man ændrede genoptjeningskravet og suspenderede stramningen i nogle år, til der kom mere ro,« siger Bent Bøgsted forud for regeringens præsentation af udspillet tirsdag formiddag.

»Det beviser, at regeringen selv synes, at dagpengereformen, der blev lavet i 2010, er god, for de har haft alle muligheder for at ændre den,« siger ordføreren, der forventer, at regeringen nu stopper med at bebrejde Dansk Folkeparti for dagpengestramningerne.

»Regeringen har valgt, at de overhovedet ikke vil røre ved den dagpengeordning. Når de ikke vil ændre på de dagpengeregler, der er, så skal de lade være med fremover at skyde på Dansk Folkeparti, fordi det er os, der har været med til at lave reglerne. De har haft alle muligheder for at ændre på reglerne,« siger han.

»Vi har tilbudt dem, at vi godt vil være med til at ændre på reglerne i hvert fald i en overgangsperiode og suspendere stramningerne af genoptjeningskravet, vi har også tilbudt en midlertidig forlængelse af dagpengeperioden. Det her viser klart, at selv om regeringen skælder ud på os, så vil de overhovedet ikke være med til at ændre noget,« siger Bent Bøgsted, der forventer, at Dansk Folkeparti vil stemme for regeringens forslag, når man har haft lejlighed til at se nærmere på udspillet.

»Selvfølgelig skal der komme en hjælp, når vi stadigvæk er i en krise, og der ikke rigtig er en fremdrift på arbejdsmarkedet, og i sidste ende stemmer Dansk Folkeparti nok for det her, for det har vi også gjort med de andre tiltag,« siger han.

Dagens Gossip