DF: Nye kampfly skal først og fremmest forsvare Danmark

Skrevet af admin

20/04/2016

Mest læste i dag

Det danske forsvar er ikke rustet til at forsvare dansk territorium, siger Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup.

Derfor erklærer hun sig enig med De Konservative i, at den kommende milliardstore investering i nye kampfly skal være med den nationale sikkerhedspolitiske prioritering for øje. Kampflyene skal først og fremmest kunne forsvare det danske luftrum.

- Det er rigtig godt, at Konservative har overtaget vores politik, som altid har været, at det vigtigste i forsvarspolitikken er at forsvare Danmark og dansk territorium, siger Marie Krarup.

- Hvis der sker et eller andet i Europa, kan Danmark ikke forsvare sig selv. Vi har ikke luftværn eller muligheder for at lægge miner ud. Vi kan ikke opdage ubåde eller skyde fjendtlige fly ned fra jorden.

Det er især Ruslands aggressive adfærd i Østeuropa og overflyvninger af fremmede territorier, som får De Konservatives forsvarsordfører Rasmus Jarlov til at foreslå skiftet i dansk sikkerhedspolitik.

- Vi er ikke bange for Putin, lyder det dog fra Marie Krarup.

- Men man kan ikke forudsige historien, og derfor skal Danmark til en hver tid have et forsvar, der kan forsvare vores territorium, siger hun.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) mener ikke, at indkøbet af nye kampfly skal varsle et paradigmeskift i dansk sikkerhedspolitik:

- De tre kandidater skal kunne løse de opgaver, som F16-flyene gør i dag.

- Det er allerede en fast del af deres opgave at hævde vores territorium. Vi tager den øgede russiske aktivitet i Østersøen alvorligt, men Forsvarets Efterretningstjenestes vurdering er, at der ikke er en umiddelbar trussel mod Danmark, siger han.

/ritzau/