DF: Odense har et forklaringsproblem

»Når man anbringer børn uden for hjemmet, er det fordi, de er ramt på en eller anden måde. Så skal man som kommune have fuldstændig styr på, at de plejefamilier, man bruger, fungerer ordentligt og ved, hvordan de skal håndtere det enkelte barn,« siger socialordfører Karin Nødgaard (DF) til Berlingske Nyhedsbureau.

Han mener, at socialminister Karen Hækkerup (S) nu må tage en snak med Kommunernes Landsforening (KL), hvor hun understreger vigtigheden af, at kommunerne lever op til deres ansvar.

Om optagelserne siger Karin Nødgaard:

»Jeg blev meget berørt af dem. Jeg synes, det er en voldsom oplevelse at se to mennesker komme så meget i konflikt med hinanden - og se, at den voksne mister besindelsen fuldstændigt i forhold til et barn,« siger hun.

Odense Kommune tager afstand fra plejemoderens opførsel, men mener ikke, det er tilstrækkeligt til at afbryde samarbejdet med hende. Drengen fra indslaget er nu flyttet hjem til sine biologiske forældre, men tre af deres børn - samt et fjerde barn - bor ifølge TV 2 fortsat hos den pågældende plejefamilie.

»Det er svært for mig at gå 100 procent ind i sagen, men jeg synes, det er problematisk, at man kan lade sådan noget fortsætte,« siger Karin Nødgaard.

Odense Kommunes børne- og familiechef, Lone Tue Hansen, ser ingen grund til at skride yderligere ind:

»Desværre sker det jo både på institutioner og i plejefamilier, at personalet mister besindelsen. I de tilfælde gælder det om at give de berørte parter de rigtige redskaber til at komme videre. Blandt andet gør vi meget ud af at uddanne vores medarbejdere i konfliktnedtrapning,« siger hun til TV 2.

Den melding mener Karin Nødgaard ikke er tilstrækkelig:

»Jeg synes, det lyder som om, at man bare forklarer, at det er et problem, der nu engang er det, der kan ske. Vi har et utrolig stort ansvar over for de udsatte børn, der er anbragt uden for hjemmet, og det ansvar skal vi leve op til,« siger Karin Nødgaard.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip