DF ønsker klarhed over planer for grænsekontrol

Regeringens planer om at drosle kontrollen ved Danmarks landegrænser ned med 40 mand, får Dansk Folkeparti til søge forklaringer hos justitsministeren.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

Årsagen til, at indsatsen nu bliver skåret til, er, at der ifølge politiet ikke længere er et stort tryk på grænsen.

- Det er afgørende, at vi holder det nuværende tryk og får udbygget grænsekontrollen. Derfor stiller vi en række spørgsmål til Søren Pind. Dels om bevæggrunden, dels om planerne fremadrettet for grænsekontrollen, siger Peter Kofod Poulsen.

Rigspolitichef Jens Harder Højbjerg har ifølge Jyllands-Posten godkendt, at regeringen kan drosle bevogtningen ned, fordi færre flygtninge og migranter søger asyl i Danmark.

Justitsminister Søren Pind (V) lovede tirsdag at erstatte betjente med hjemmeværnet, fordi politiet har over en halv million overarbejdstimer på grund af grænsekontrol og bevogtning af særlige mål.

I den forbindelse har Dansk Folkeparti foreslået, at soldater eller hjemmeværnet kan afløse betjente på grænsen og ved udvalgte mål.

- Vi har foreslået, at der er en mulighed på grænsekontrollen. Vi kan også se på terrormål i København, fordi det er en meget stor opgave, som kræver rigtig meget politi, siger Peter Kofod Poulsen.

- Det er logisk, at vi tager presset af med de gode folk, som enten forsvaret eller hjemmeværnet kan levere.

Spørgsmål: - Søren Pind har advaret mod at sende soldater ud i gadebilledet?

- Det bekymrer ikke mig. Danske soldater er formentlig verdens dygtigste til at håndtere en lang række forskellige opgaver. De har gjort det glimrende i en lang række brændpunkter, hvor de har været sendt af sted, siger Peter Kofod Poulsen.

- Jeg har fuld tillid til, at de dygtige soldater sagtens vil kunne hjælpe politiet.

/ritzau/

Dagens Gossip