DF ønsker lynaftale om SU og kontanthjælp

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, foreslår, at forhandlingerne om regeringens vækstplan deles op i to forskellige forløb.

Det vil gøre det muligt at finde frem til en hurtig aftale om dele af regeringens vækstplan samt reformerne af kontanthjælp og SU, siger DF-formanden på vej ind til forhandlinger i Finansministeriet.

- De her forhandlinger er kommet ind i et dødvande på grund af den måde, regeringen har puljet tingene på. Vi foreslår, at man deler forhandlingerne op, så man får det skilt ud, som man ret hurtigt kan blive enige om, siger han.

Med en sådan løsning vil Dansk Folkeparti være parat til at indgå en aftale om milliardbesparelser på kontanthjælp og SU.

Det kræver dog, at pengene øremærkes til specifikke ting, som for eksempel en genindførsel af boligjobordningen, en grænsehandelspakke med lavere afgifter på øl og sodavand og en nedrivningspulje for faldefærdige huse i landdistrikterne.

Samtidig vil DF have mulighed for at stå udenfor en eventuel aftale om at sænke selskabsskatten.

- Kan regeringen være med på en sådan model, så tror vi, at et stort flertal i Folketinget ret hurtigt vil kunne blive enige, siger Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/

Dagens Gossip