DF og K efterlyser regering på forkant med flygtningekrise

Regeringen må komme ind i kampen og komme på forkant med flygtningekrisen i stedet for hele tiden at halte efter.

Sådan lyder det både fra DF og De Konservative, som torsdag er på besøg hos udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i forbindelse med forhandlingerne om udlændingestramninger, der har ligget stille i et stykke tid.

For mange gange har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagt, at Danmark "er blevet overhalet af virkeligheden". Senest onsdag da Løkke fremlagde en plan for fire asylstramninger, der skal bremse tilstrømningen til Danmark.

Martin Henriksen, udlændinge- og integrationsordfører for Dansk Folkeparti, forstår ikke, hvorfor Venstre halter efter.

- Venstre bliver overhalet af virkeligheden gang på gang. For flere uger siden sagde vi fra DF's side, at vi gerne ville have nogle ekstra stramninger. Det lyttede man til, men man rykkede ikke på det.

- Så kom Løkke onsdag og rykkede sig i den rigtige retning, men inden det rodfæstede sig i befolkningen eller på Christiansborg indførte Sverige grænsekontrol.

- Løkke blev altså overhalet af virkeligheden endnu engang, og det er ærgerligt, at man halter bagefter hele tiden. Det ville være dejligt, hvis man kunne komme foran udviklingen i stedet for hele tiden at løbe efter den, siger Martin Henriksen til Ritzau.

Selvom udlændingeforhandlingerne er genoptaget, vil torsdagens møde mere være en drøftelse af Løkkes seneste udmeldinger.

Naser Khader, integrationsordfører for De Konservative, efterlyser også, at regeringen snart kommer på forkant med situationen.

- Jeg er enig med statsministeren i, at vi er blevet overhalet af virkeligheden. Derfor er vi nødt til at danne os et overblik over, hvem der kommer ind i vores land, og det kræver mere grænsekontrol.

- Nu har svenskerne indført grænsekontrol, så bør vi som minimum også indføre det. Det er vi allerede tre blå partier, der er enige om.

- Der er bekymrende mange, der bruger Danmark som transitland. Derfor er der brug for registrering med det samme, for at vi kan danne os et overblik, siger Khader til Ritzau.

Venstre afviser som det eneste borgerlige parti at indføre grænsekontrol.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip