DF og K vil forbyde diskrimination af dansk kultur

Det sker på baggrund af en stribe sager fra den seneste tid, hvor det offentlige set med de to partiers øjne er gået for vidt i hensynet til muslimske landes kultur.

Eksempelvis kom det i denne uge frem, at Hvidovre Hospital serverer kød fra halalslagtede dyr for alle patienter, ligesom flere daginstitutioner i København har indført deres eget forbud mod svinekød. Og i juni klagede en kvindelig studerende ved Herning HF over, at en censor ikke ville give hånd til kvinder ved eksamen.

Integrationsordfører Martin Henriksen (DF) mener, der bør lovgives over for de offentligt ansatte, så de ikke indfører den form for diskrimination af dansk kultur.

»Hvis man ikke retter ind, skal det i første omgang udløse en tjenstlig advarsel. Så vil de fleste rette ind, men gør man alligevel ikke det og insisterer på, at ens kultur skal være altdominerende, betyder det i yderste konsekvens, at man kan miste sit arbejde,« siger han til DR Nyheder.

Retsordfører Tom Behnke (K) bakker op om forslaget.

»Grænsen går der, hvor jeg som dansker bliver pålagt, at jeg skal leve på en helt anden måde, end vi har gjort indtil nu. Det vil jeg ikke acceptere. Det er fint at tage hensyn til, at nogle har religiøse overbevisninger - men at pålægge mig og mine børn, at vi skal følge det, er jeg imod,« siger han til DR Nyheder.

De to partier skal dog ikke forvente støtte fra Socialdemokraterne.

»Jeg undrer mig meget, for forslaget fra de to partier betyder vel, at de mener, dansk kultur er svag og ikke kan klare sig selv,« siger integrationsordfører Trine Bramsen (S).

»Jeg kan ikke se formålet med en lov, og hvem skal i øvrigt definere, hvad dansk kultur er. Selvfølgelig skal man på institutionerne have mulighed for at fravælge mad og symboler, man ikke ønsker at være en del af, men den slags foregår altså bedst ude på institutionerne,« siger Trine Bramsen til DR Nyheder.

Dagens Gossip