DF og Konservative vil give lægerne endnu flere penge

»Hvis vi flytter 30.000 patienter fra regionerne over til de praktiserende læger, så må der også følge penge med. At ministeren nu går ind og hæver løn- og takstregulering er jo ganske almindeligt at gøre, men det er jo ikke betaling for de cirka 30.000 ekstra patienter og ydelser,« siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt (DF).

Ifølge Jyllands-Posten er sundhedsminister Astrid Krag (SF) parat til at give lægerne 97 millioner kroner i løn- og taktregulering. Det betyder, at lægerne kan bevare deres lønninger og altså ikke gå ned i realløn, ligesom store dele af arbejdsmarkedet de seneste år har oplevet.

»Det er jo blot for at sikre, at der ikke sker nedskæringer, for almen praksis får jo flere og flere opgaver år for år og skal rumme flere og flere borgere,« siger de Konservatives sundhedsordfører, Benedikte Kiær (K), der ligesom Dansk Folkeparti mener, at lægerne skal have ekstra penge for de ekstra patienter.

»Almen praksis skal jo ikke tage imod 30.000 nye borgere uden at få nogen som helst honorering for det. Jeg forstår godt, at der er læger, der er rigtig gale,« siger Benedikte Kiær.

Formanden for de Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Henrik Dibbern, mener, at sundhedsministerens 97 millioner kroner er »ren tryllekunst«.

»Det handler om, at vi har en pristalsregulering i vores aftale, som Astrid Krag jo har sagt, at hun ikke vil ændre på, hvorefter hun siger, at hun godt kunne have fjernet den regulering. Og når hun ikke gør det, så har hun foræret os 97 millioner. Så det er ikke andet end kaninen op af hatten,« siger Henrik Dibbern og understreger:

»Hvis vi skal løse flere opgaver, hvilket vi ved, at vi skal, da der kommer flere patienter år for år, så skal vi altså også have penge for at behandle de patienter, da vi skal betale vores personale for deres tid. Og vi kan altså ikke levere gratis arbejde til 30.000 patienter.«

Hvis ikke lægerne får deres vilje, kan det ende i en konflikt, hvor de afleverer deres ydernumre og dermed opsiger aftalen med staten. 94 procent af lægerne har allerede deponeret deres ydernumre, og bliver det effektueret, kommer patienterne til at betale af egen lomme.

PLO mødes i næste uge for at tage en beslutning.

Dagens Gossip