DF og LA kræver dokumentation fra Corydon

Den udmelding kommer, efter at både Venstre og Enhedslisten har kritiseret finansministeren for at holde oplysninger om private konsulenters arbejde for sig selv.

I en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau, skriver finansminister Bjarne Corydon (S), at »det altid er en konkret vurdering fra gang til gang, om der skal anvendes konsulenter. Den vurdering skal ministerierne foretage, og i den overvejelse skal de selvsagt overveje, hvordan de offentlige midler anvendes bedst«.

Professorer fra både Roskilde Universitet og Aarhus Universitet understreger, at der ikke findes belæg for, at statens milliardforbrug på konsulenter er pengene værd.

Den udmelding vækker bekymrede miner i Dansk Folkeparti, der kræver åbenhed og dokumentation fra finansministeren.

»Det er dine og mine penge, der bliver brugt til de her konsulenter. Hvis man skal tage Bjarne Corydons ord for gode vare, så skal man jo kunne se, at de også passer,« siger finansordfører for Dansk Folkeparti, René Christensen (DF).

»I Dansk Folkeparti vil vi have ministeren ind i sagen og svare præcist på, hvilken effekt man kan dokumentere, at private konsulenter har. Vi skal have det her område afdækket, så alle oplysninger kommer frem,« siger han.

Debatten om statens anvendelse af private konsulenter er blusset op, efter at Berlingske Nyhedsbureau onsdag kunne dokumentere, at staten stik imod Rigsrevisionens anbefalinger har brugt flere penge på private konsulenter end tilfældet var for tre år siden.

Dagens Gossip