DF og S vil undgå svindel i Skat med flere hænder

Det frygtes, at en ny sag om milliardsvindel har ramt Skat, og Rigsrevisionen vil derfor kulegrave Skats udbetalinger af såkaldt negativ moms.

Kontrollen med udbetalingerne har de seneste år været stærkt begrænset. Og det kan meget vel være et udtryk for, at Skat mangler ressourcer.

Sådan lyder det fra både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

- Generelt må man ærligt indrømme, at man har effektiviseret for hårdt på Skat. Der er helt klart områder, hvor der er brug for flere ressourcer, siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær.

- Det er rigtig positivt, at Rigsrevisionen nu går ind i sagen og får klarlagt, om der er den rigtige kontrol, den rigtige opfølgning og tilstrækkeligt tilsyn fra Skatteministeriets side, og om der er de rette ressourcer, siger han.

Dansk Folkeparti opfordrer til, at spørgsmålet om Skats ressourcer kommer på bordet ved efterårets forhandlinger om finansloven for 2017.

Virksomheder, der sælger deres produkter i udlandet, kan få refunderet den danske moms på deres vareindkøb. Ifølge Politiken modtog Skat i 2010 anmodninger for 160 milliarder kroner, men sidste år var det tal steget til 226 milliarder kroner.

Stigningen tyder kraftigt på, at der er brug for mere kontrol med Skats udbetalinger af negativ moms, mener Socialdemokraterne.

Ligesom Dansk Folkeparti peger partiet på, at medarbejderne og midlerne er afgørende for at undgå svindelsager i Skat.

- Der er nødt til at være tilstrækkeligt mandskab i Skat. Og tilstrækkeligt fokus på de områder, hvor der er risiko for, at man går glip af penge, eller at der bliver udbetalt negativ moms, som ikke skulle udbetales.

- Jeg vil kalde det rettidig omhu, at Rigsrevisionen gennemgår Skats kontrol på området, siger Socialdemokraternes skatteordfører, Jesper Petersen.

/ritzau/

Dagens Gossip