DF om Carl Holst-stop: Det er en hård branche

Skrevet af admin

29/09/2015

Mest læste i dag

Danmark skal have en ny forsvarsminister, efter at Carl Holst (V) tirsdag trådte tilbage blot tre måneder efter at have fået jobbet.

En række såkaldte "møg-sager" fældede i sidste ende Carl Holst.

Blå bloks største parti, Dansk Folkeparti, vil ifølge udenrigsordfører Søren Espersen ikke være overdommer i forhold til beslutningen.

- Det er hans egen beslutning, som givetvis er truffet, så regeringen ikke skal overskygges af disse problemer. Det kan vi kun tage til efterretning.

- Jeg har ikke en kommentar til, om det er rigtigt eller forkert, eller hvornår han skulle have gjort det. Jeg synes ikke, at det ville være fair.

- Det er en hård branche at være i regering. Det kan du bare spørge den tidligere regering om. Den var ude i mange ministerrokader, siger Søren Espersen til Ritzau.

Senest har sagen, om at Carl Holst tilsyneladende har brugt Region Syddanmarks daværende ansatte Christian Ingemann Nielsen som sin personlige hjælper i forbindelse med folketingsvalget i sommer, overskygget alt.

Selve forsvarsområdet har ikke lidt under sagerne, understreger Søren Espersen

- Det er kort tid siden, at vi havde valg, og der har ikke endnu været store ting i forsvarsforligskredsen, som har krævet særlige beslutninger. Det er først i løbet af efteråret, der skal tages stilling til indkøb af kampfly.

- Så jeg har ikke følt, at det har overskygget noget i forhold til Forsvaret, men han har så selv valgt, at det har det gjort. Det tager vi til efterretning, siger Søren Espersen.

Der spekuleres allerede i, hvem der skal afløse Carl Holst. Blandt andet er Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, nævnt som en oplagt kandidat i medier og af kolleger på Twitter.

- Jeg vil helst ikke pege på en, men jeg kender mange dygtige Venstre-folk, både i folketingsgruppen og uden for Folketinget. Der skal nok blive fundet en god afløser, siger Søren Espersen.

Jakob Ellemann-Jensen vil ikke selv sige noget i den forbindelse.

- Det har jeg - pudsigt nok - ingen kommentarer til, skriver han i en sms til Ritzau.

/ritzau/