DF om landbrugspakke: Forkert at tilbageholde oplysninger

Regeringen har tilbageholdt advarsler om, at landbrugspakken kunne komme i problemer med EU-Kommissionen, og det er et problem.

Sådan lyder det fra René Christensen (DF), der var formand for Folketingets miljø- og fødevareudvalg, da forhandlingerne om landbrugspakken fandt sted.

En advarsel om risikoen for at komme i karambolage med EU's lovgivning blev kommunikeret ud i regeringstoppen. I et notat til Folketinget var formuleringen lempet.

- Jeg mener, det er forkert, at man ikke bruger den samme retorik på to ting, som omhandler nøjagtigt det samme.

- Men der er ingen tvivl om, at vi, der sad og forhandlede, vidste, at der var en risiko. Og at den ikke bare var lille. Men det, vi fik skriftligt, var selvfølgelig på et andet niveau, end det regeringen havde. Det er forkert, og det skal vi rette op på, siger René Christensen.

Berlingske beskriver onsdag, at regeringens egne embedsmænd internt advarede om, at "der er en betydelig risiko for, at EU-Kommissionen vil forholde sig kritisk til, at man trækker den strukturelle effekt for 2013-2015 fra i opgørelsen af mertilførsel i 2016-2018."

Men i et udleveringsnotits til Folketinget samme dag stod der, at det er "vurderingen, at Danmark overholder sine EU-retlige forpligtigelser".

/ritzau/

Dagens Gossip