DF om Sigurd Barrett: Han er en eminent formidler

Blandt finanslovens mange milliarder finder man en mindre pulje på ni millioner til "styrkelse af den danske kulturarv".

Pengene til puljen kommer fra en besparelse på Statens Kunstfond, og ophavsmanden til ideerne i puljen er Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen. Næsten alle punkterne kommer fra hans eget kulturudspil, fortæller han.

1,5 millioner går til et projekt, der skal formidle danmarkshistorie for børn, og selvom der ikke står direkte skrevet, at det er entertaineren Sigurd Barrett, der skal udføre projektet, så lægger Ahrendtsen ikke skjul på, at han har haft den kendte vært fra børne-tv i tankerne.

- Det udspringer af en henvendelse, vi fik fra Sigurd Barret. Han ville ud til folkeskolerne og formidle danmarkshistorie, som han er rigtig god til og har gjort det med klassisk musik.

- Vi skrev til Undervisningsministeriet og spurgte, om de kunne hjælpe, men det kunne de ikke. Derfor har vi taget det med, forklarer Ahrendtsen og understreger, at Barrett ikke har bedt om økonomisk støtte, men blot fortalt om sin ide.

- Målet er, at Sigurd Barrett kan samarbejde med det nationale center for historie og kulturformidling, som vi fik på finansloven i forbindelse med folkeskolereformen, forklarer kulturordføreren.

- Deres opgave er at styrke historiefaget i folkeskolen og gøre lærerne dygtigere til at formidle det, så det bliver spændende for børn. Der kommer Sigurd Barrett ind i billedet. Hvis han søger og får pengene, kan de bruge hans eminente formidling til at nå ud til flere børn.

Derudover er der sat penge af til runesten. Det handler ikke om, at der skal indkøbes eller rejses nye af slagsen, men derimod om, at dem, der allerede er, skal renoveres, da blandt andet frostsprængninger ifølge Ahrendtsen truer disse fortidsminder.

Der er også en pose penge til Skibsbevaringsfonden, der støtter bevaringsværdige skibe såsom skonnerter.

- Ved at styrke skibsbevaringsfonden kan vi redde flere træskibe fra en krank skæbne.

Endelig afsættes der penge til at fejre 100-året for salget af de dansk-vestindiske øer.

De 1,5 millioner kroner kan ifølge Alex Ahrendtsen blandt andet gå til at uddanne lokalbefolkningen i at bevare og renovere de historiske danske bygninger på øerne Sankt Croix, Sankt Jan og Sankt Thomas.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip