DF om tilskud til ekskoner: Nu må galskaben stoppe

Når ekskoner i EU-lande kan modtage dansk børnetilskud, selvom de aldrig har boet i Danmark, så er det et tegn på, at EU er et tog, der ikke blot er kørt af sporet, mener skatteordfører for Dansk Folkeparti Dennis Flydtkjær:

- Det er kørt langt ud over en skrænt og er i frit fald i forhold til ret og rimelighed, skriver han i en mail til Ritzau.

Kommentaren kommer efter den seneste drejning i sagen om EU-borgere med job her i landet, der modtager børnecheck, selv om deres børn ikke bor i Danmark.

Også det såkaldte børnetilskud kan nemlig sendes ud af landet, skriver Jyllands-Posten. Endda til mødre, som ikke længere er sammen med den danskarbejdende far.

- En enlig mor i Polen kan søge dansk tilskud, hvis faren til barnet arbejder og er skattepligtig i Danmark, oplyser Socialministeriet til Jyllands-Posten.

Dermed kan en fraskilt mor i et andet EU-land, der aldrig har selv har været på dansk grund, opnå rettigheden til det danske børnetilskud ud over børnechecken.

Dennis Flydtkjær kalder sagen "grotesk".

- Nu må EU-galskaben simpelthen stoppe.

- De partier som har sagt ja til EU-traktaterne og til forordningerne, som har bragt os i denne situation, må virkelig have røde ører, mener han.

Børnetilskuddet udgør 2664 kroner skattefrit i kvartalet for en enlig forsørger med ét barn boende hos sig. For hvert ekstra hjemmeboende barn lægges 1319 kroner oveni beløbet.

Socialminister Manu Sareen (R) forsvarer ordningen.

- Danmark skal naturligvis overholde sine forpligtelser i henhold til EU. Jeg synes da, at det er helt rimeligt, at når man for eksempel arbejder og betaler skat i et land, så får man også nogle rettigheder, siger han i et skriftligt svar til Jyllands-Posten.

Regeringens administration af tilskuddet er en del af forhandlingerne om en lovændring af optjeningsprincippet for børnechecken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip