DF om turismeanklage: Regeringen må have spist svampe

»Det er jo ikke til at tage seriøst, og dybest set kan man med rette mistænke dem for at have spist svampe. Det er jo så langt ude, som noget kan være og noget af en vrangforestilling,« siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF).

I onsdagens udgave af Berlingske argumenterer Socialdemokraterne, SF og de Radikale for, at Dansk Folkepartis udlændingeretorik i 00erne har fået turister til at fravælge Danmark som rejsemål.

Administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening (DRF), Lars Thykier, bakker op om beskyldningerne, som Hans Kristian Skibby kalder »absurde«.

»Men vi skal vel også klandres hvis juli og august regner væk,« siger erhvervsordføreren.

Han mener, at Dansk Folkeparti om nogen har kæmpet turisterhvervets sag.

»Jeg har som ordfører blandt andet i 2012 fremsat et beslutningsforslag om momsafløftning for hotelovernatninger, hvilket regeringen først afviste for året efter at kopiere. Ligeledes var det DF som fik den første momsafløftning på 50 procent igennem i forbindelse med finansloven for 2011. Endeligt var det DF som fik gennemført de forbedrede skattefradrag for landets sommerhusejere der udlejer deres ejendomme,« siger Hans Kristian Skibby.

Dagens Gossip