DF: Oppositionen er på politisk fisketur i Irak

Irak-kommissionen var politisk drilleri fra S-R-SF-regeringen mod VK-regeringen og Dansk Folkeparti. Nu fortsætter oppositionen sin politiske fisketur med juridiske midler, selv om V-regeringen har lukket kommissionen med støtte fra de borgerlige partier.

Det mener Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup, som er uddannet sprogofficer i Forsvaret.

Krarup afviser oppositionens krav om at genåbne kommissionen som følge af, at forsvaret har mistet en database med oplysninger om, hvordan danske soldater behandlede fanger under Irak-krigen.

- Det er politisk drilleri. Og mere alvorligt: Man gør et politisk emne til et juridisk emne. Det er for pinligt over for de soldater, der har kæmpet i Irak, at gøre det til et hovedspørgsmål, om et fangekartotek er 100 procent præcist eller ej, siger Marie Krarup.

- Det lyder, som om man næste gang skal sende en bataljon af Djøf'ere og jurister med tykke briller af sted i krig. Det kan nogle gange være nødvendigt at affyre sit våben og dukke hovedet i stedet for at føre statistikker. Det kan være dødsensfarligt at være i krig.

Oppositionen overser, at krig handler om at besejre fjenden. Det er vigtigere end at føre korrekt statistik over fanger og lave fortegnelser, mener Marie Krarup.

- Nogle gange er det et tradeoff (en afvejning, red.). Så står du i en farlig situation og må prioritere de andres og dit eget liv. Det mangler der mildest talt forståelse for i disse sager, siger Marie Krarup.

Socialdemokraternes forsvarsordfører, Henrik Dam Kristensen, mener, at det er i forsvarets interesse at lade Irak-kommissionen arbejde færdig.

Marie Krarup er uenig.

- Han puster jo til ilden. Det lyder, som om han ønsker at blamere forsvaret. Så man kan gøre kål på og svække forsvarets ledelse med en kampagne, mener Marie Krarup.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip