DF: Politi må tage smykker fra asylansøgere

Skrevet af admin

05/02/2016

Mest læste i dag

Det er slået fast med syvtommersøm, at politiet kan konfiskere asylansøgeres smykker for at finansiere deres ophold i Danmark. Politiet må blot ikke tage smykker under 10.000 kroner, vielsesringe eller smykker med affektionsværdi.

Det siger Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, om Integrationsministeriets vejledning i "smykkeloven".

- Al den snak om, at man ikke kan tage smykker er faktuelt forkert. Det er nu slået fast med syvtommersøm, siger Martin Henriksen.

Derfor opfordrer han udenrigsminister Kristian Jensen (V), justitsminister Søren Pind (V) og Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, til at droppe forklaringen om, at Danmark aldrig vil konfiskere asylansøgeres smykker.

- De skal stå ved lovforslaget i stedet for hele tiden at forsøge at bortforklare det, siger Martin Henriksen.

Det bekymrer ham ikke, at Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, venter, at politiet ikke vil konfiskere mange smykker fra asylansøgere.

- Der vil komme sager, hvor man både konfiskerer kontante beløb og værdigenstande som smykker. Det fremgår klart af loven og vejledningen. Det går jeg ud fra, at Politiforbundets formand er opmærksom på, siger Martin Henriksen.

Han kritiserer regeringen, De Konservative og Socialdemokratiet for at "gå i panik" og udvande "smykkeloven" efter kraftig international kritik.

- Det var ikke groet i vores have, at man udvandede loven, da der kom internationalt pres. Nu stilles asylansøgere bedre end danskere med gæld til det offentlige eller private, påpeger Martin Henriksen.

Dansk Folkeparti kæmper videre, så asylansøgere ikke skal have en særstilling modsat forgældede danskere, hvor myndighederne kan gøre udlæg i deres værdier eller trække en del af løn eller ydelser, siger han.

/ritzau/