DF-profiler beholder pladser i holdopstilling

Folketingsvalget i juni sendte hele 15 nyvalgte DF'ere ind på Christiansborg. Derfor har det været et større puslespil for partiets ledelse at fordele ordførerskaberne i den 37 personer store folketingsgruppe.

- Det har været en større opgave at få fordelt ordførerskaberne, lyder det fra gruppeformand Peter Skaarup i en pressemeddelelse.

- Posen er blevet rystet godt og grundigt, og jeg er meget tilfreds med resultatet. Lige som med et fodboldhold handler det om at sætte de rigtige folk på de rigtige poster og sikre en god balance. Det synes jeg helt bestemt, er lykkedes ganske godt, siger Peter Skaarup.

Men partiet må i det store og hele have været fint tilfreds med den måde, holdet var sat på før valget, for selvom Dansk Folkeparti nu har brugt to en halv måned på at fordele ordførerskaber, sidder de mest fremtrædende profiler på stort set samme områder som før valget.

Partiformand Kristian Thulesen Dahl fungerer som politisk ordfører, gruppeformand Peter Skaarup fortsætter som retsordfører, René Christensen er fortsat finansordfører, Martin Henriksen er stadig udlændinge- og integrationsordfører og Marie Krarup forsvarsordfører.

Søren Espersen er fortsat udenrigsordfører, Bent Bøgsted beskæftigelsesordfører, Liselott Blixt fortsætter med sundhedspolitikken, Karin Nødgaard er på socialområdet, Alex Ahrendtsen på folkeskoleområdet og Kim Christiansen på transportområdet.

Blandt de nyvalgte er der blandt andet blevet et EU-ordførerskab til Kenneth Kristensen Berth, et ordførerskab for beredskab og Hjemmeværnet til Jeppe Jakobsen og en post som turismeordfører til Tilde Bork.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip