DF: Reform er usympatisk spareøvelse

Der er tale om en "usympatisk spareøvelse" i den kontanthjælpsreform, der netop er fremlagt, hvor regeringen vil spare på unges kontanthjælp, mens provenuet bruges på at sænke selskabsskatten.

Det mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, om den reform som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fremlagde mandag.

I sit ugebrev advarer DF's formand imod at blande tingene sammen på den måde.

- Helt overordnet er jeg dog bekymret over, at regeringen insisterer på, at reformer og erhvervsskattelettelser skal presses ned i den samme gryde.

- For mig handler for eksempel en reform af kontanthjælpsområdet om, at vi skal sikre, at vi hjælper mennesker ud på arbejdsmarkedet. En reform er ikke kun en spareøvelse for at finde en bestemt sum penge, som regeringen nu lægger op til, skriver han.

Under fremlæggelsen af kontanthjælpsreformen, kaldet "Alle kan gøre nytte", siger ministeren, at de færre udgifter til kontanthjælp og øgede skatteindtægter fra de personer, der med reformen kommer i arbejde, sikrer et provenu fra reformen.

Det er et problem, at regeringen ser ud til at have blikket stift rettet på at finde penge, mener Kristian Thulesen Dahl.

- Risikoen er, at pengene efterfølgende skal findes via uintelligente, ufleksible og usympatiske spareøvelser, der kan komme til at ramme almindelige mennesker hårdt.

- Man interesserer sig mindre for, om man nu fører en fornuftig og hensigtsmæssig politik i forhold til eksempelvis kontanthjælpsmodtagere og studerende. Det er en farlig vej, og konsekvenserne kan blive store, skriver DF's formand.

Han understreger dog, at Dansk Folkeparti gerne møder op til de kommende forhandlinger.

/ritzau/

Dagens Gossip