DF: Regeringen bør få næse for terrorsag

Regeringen har snorksovet, mens der rundt i Europa har været flere terrorangreb og de danske jøder bad om beskyttelse.

Det bør få politiske konsekvenser i form af, at partierne uden om regeringen går sammen om at kritisere regeringen for håndteringen af terrorangrebet i Danmark.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, efter at justitsminister Mette Frederiksen (S) onsdag aften fremlagde Rigspolitiets redegørelse for attentaterne i København 14. og 15. februar.

- Regeringen har hævdet, at jøderne blev bedre beskyttet, efter Charlie Hebdo-massakren. Det skete ikke. Hele sidste år forsøgte Det Jødiske Samfund forgæves at råbe regeringens skiftende justitsministre op, siger Peter Skaarup og tilføjer:

- Det bør have nogle konsekvenser for regeringen. De har ikke passet deres vagt, og det kan man ikke klare ved at skippe en PET-chef af sted og indirekte sige, at det er hans skyld. Jeg mener ikke, at regeringen kan være det her bekendt.

Peter Skaarup henviser til, at Jens Madsen efter kun halvandet år på posten som chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) nu fratræder. Beskeden kom få timer før Mette Frederiksens pressemøde.

På pressemødet ville justitsministeren ikke gå i detaljer med årsagen til det overraskende skifte på topposten i PET. Hun fremhævede dog, at regeringen ifølge redegørelsen ikke havde fået korrekte oplysninger om politiets beskyttelse af jøderne.

Et ansvar, der ligger hos Jens Madsen.

Regeringen bærer dog selv et stort ansvar for, at myndighederne ikke var bedre forberedte på, at en enlig gerningsmand kunne finde på at rette skydevåben mod civile i København, mener Peter Skaarup.

- Det er ren nonsens, når justitsministeren siger, at der er tale om en ny type særlig koldblodig gerningsmand. Hvis vi kigger os om i verden, må vi være klogere end det.

- Der har været Breivik i Norge, mord på jøder i Frankrig, og angrebet på Charlie Hebdo i Paris. Det var lektier både for PET og for regeringen. Det burde man have lært af, siger Peter Skaarup.

Han vil bringe sagen op på et samråd senere i maj. Her håber han på opbakning fra et flertal i Folketinget til at udtale kritik af regeringen. Eller populært sagt tildele regeringen en næse for håndteringen af terrortruslen i København.

/ritzau/

Dagens Gossip