DF: Regeringen underprioriterer flere asylstramninger

Antallet af asylansøgere i Danmark nåede i oktober et historisk højt niveau.

Det får Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, til at råbe vagt i gevær mod udlændingeminister Inger Støjberg (V).

Han mener, at regeringen underprioriterer flere stramninger på udlændingeområdet til fordel for folkeafstemningen på torsdag.

- Det er uforståeligt, at et parti og en minister, som gik til valg på at begrænse tilstrømningen, ingenting foretager sig, når tallene på asylområdet bare stiger og stiger, siger han.

- Men det virker som om, at det eneste regeringen fokuserer på, er at få danskerne til at stemme ja på torsdag, og så lade alt andet ligge stille. Det her er det værst tænkelig tidspunkt, når vi ser de her historiske store tal.

3646 personer søgte asyl i Danmark i oktober, og det er det højeste tal for en enkelt måned i mindst fire et halvt år, viser nye tal fra Udlændingestyrelsen.

Styrelsen har ikke historiske data, der matcher dette antal.

Partierne har i løbet af november forhandlet om yderligere stramninger, men forhandlingerne er lige nu gået i stå, fortæller Martin Henriksen.

- Jeg ser gerne, at vi sideløbende med valgkampen genoptager de politiske forhandlinger om udlændingestramninger. Det må kunne lade sig gøre, for vi har brug for at handle politisk på de høje asyltal, siger Martin Henriksen.

Ifølge Dansk Folkepartis udlændingeordfører er parterne allerede blevet enige om flere stramninger ved forhandlingsbordet.

- Vi har tilmed sagt til dem, at okay, så venter vi med forhandlingerne, men lad os i det mindste køre de ting igennem, som vi er enige om, og så kan vi jo aftale, at vi sideløbende med det forhandler videre om yderligere stramninger, siger Martin Henriksen.

/ritzau/

Dagens Gossip