DF: S vil bare have det flotteste integrationsudspil

Skrevet af admin

03/02/2016

Mest læste i dag

De lever i en drømmeverden.

Sådan lyder dommen fra Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, om Socialdemokraternes integrationsudspil, der bliver præsenteret senere onsdag.

Et af elementerne i udspillet er, at flygtninge skal hurtigere i arbejde, og det uanset om de kan dansk eller ej.

- Hovedproblemet er, at de har kastet sig ind i konkurrence sammen med de andre partier, om hvem der kan komme med det største og flotteste integrationsudspil.

- Og det selv om alle erfaringer viser, at det ikke kan lade sig gøre at integrere det store antal mennesker, der kommer til Danmark, siger Martin Henriksen til Ritzau.

I Dansk Folkeparti ser de hellere, at flygtninge og familier, der får opholdstilladelse i Danmark, skal opholde sig på statslige enheder og asylcentre og så blive hjulpet der.

- Her kan vi så tilbyde dem uddannelse og kurser, indtil de kan vende tilbage til deres hjemland eller et andet land i nærområdet. For det er ikke muligt at integrere det store antal mennesker, der kommer til Danmark. Vi er simpelthen for forskellige.

Spørgsmål: Så flygtningene skal ikke have et job?

- Vi vil hellere fokusere beskæftigelsesindsatsen i forhold til de danskere, der er uden for arbejdsmarkedet, og som vi gerne vil have ind.

- Og så vil vi hellere fokusere indsatsen på de ikkevestlige indvandrere, der er i landet i forvejen, og som har været her i mange år. Dem vil vi gerne have ud på arbejdsmarkedet, siger han.

Socialdemokraterne præsenterer deres udspil på et pressemøde i Horsens onsdag. Og ifølge indfødsretsordfører Mattias Tesfaye handler det ikke om tage job fra danskerne.

- Vi ønsker ikke, at flygtninge skal forrest i jobkøen, og så må danskerne vente. Men vi er heldigvis i en situation, hvor der bliver skabt job i Danmark. Så der er lidt at fordele af.

- Men det kan godt være, at det ikke bliver ordinær beskæftigelse det hele, men så må det være virksomhedspraktik eller løntilskudsjob. Det vigtige er, at flygtninge hurtigt bliver en del af det danske fællesskab, lyder det.

/ritzau/