DF: Scandinavian Star skal undersøges igen

Skrevet af admin

21/02/2016

Dagens topnyheder

Danmark skal som Norge genåbne undersøgelsen af skibsbranden i 1990 på Scandinavian Star, hvor 159 mennesker omkom.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

- Her har vi at gøre med den "smoking gun", (rygende pistol) som kan gøre, at vi tager sagen op igen. Det er vigtigt, at der kommer en tilbundsgående undersøgelse af hele forløbet. Det er utilfredsstillende, at der er gået så lang tid, siger Peter Kofod Poulsen.

Flemming Thue Jensen, som dengang undersøgte branden for Søfartsstyrelsen, mener, at to fra besætningen kan stå bag dødsbranden.

Flemming Thue Jensen forklarer til Politiken, at han har tiet siden sin undersøgelse, fordi han havde en høj stilling i Søfartsstyrelsen. Han forklarer, at han har givet sine oplysninger videre til norsk politi.

- Det er vigtigt, at pårørende og ofre kan få retfærdighed. Derfor er det afgørende, at der kommer en ny afgørelse af sagen. Det kan eventuelt ske i samarbejde med de norske myndigheder, så vi kan komme til bunds i sagen, siger Peter Kofod Poulsen.

Norske myndigheder har genoptaget sagen om Scandinavian Star, påpeger han.

- Det er vigtigt, at de danske myndigheder kommer med. De har stået med forpligtelsen om ejerspørgsmålet (af Scandinavian Star). Der kan ligge et motiv her, siger Peter Kofod Poulsen.

Spørgsmål: - Skal vi ikke lade gravfreden sænke sig over ofrene for branden, som er undersøgt flere gange?

- Når der kommer nye oplysninger, så skal man undersøge en sag, der har dræbt så mange mennesker i en brand. Det er helt afgørende, at vi får kastet lys over disse detaljer. Det skylder vi ofrene, siger Peter Kofod Poulsen.

/ritzau/