DF siger blankt nej til nyt EU-asylsystem

Skrevet af admin

06/04/2016

Mest læste i dag

Migrationsstrømme er kommet for at blive, og EU må derfor begynde at fordele flygtninge på en fair måde mellem EU-landene. Sådan lyder det fra EU-Kommissionen, der onsdag fremlagde deres bud på en ny fordeling af flygtningene i EU.

Dansk Folkeparti siger dog blankt nej til kommissionens tanker. En fordeling sender et forkert signal, mener Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, der nu åbner for, at Danmark i yderste konsekvens bør træde helt ud af Dublin-forordningen:

- Vi har brug for, at der kommer færre mennesker til Europa. Men det er ikke det, EU fokuserer på. Og så længe EU ikke forstår, at det er det, man skal fokusere på, så er EU en del af problemet - ikke af løsningen, siger Martin Henriksen.

Han peger på, at EU-Kommissionen allerede sidste år forsøgte sig med en kvotefordeling, som ikke har virket.

- Man har allerede forsøgt sig med en fordelingsnøgle, men det har jo ikke løst flygtningekrisen. Snarere tværtimod.

- Så længe vi har et system, hvor folk kan komme og få asyl eller meget nemt leve her illegalt, så bliver de ved med at komme. Det er den pointe, den danske regering burde være i stand til at trænge igennem med, siger Martin Henriksen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bør derfor ifølge DF i første omgang afvise EU-Kommissionens planer og i stedet for tale for den kontante model, som Australien anvender over for sejlende flygtninge og migranter.

- Den australske model vil gøre det muligt at standse dem, der sejler over Middelhavet og afvise dem, inden de kommer ind i EU. Og hvis de kommer til et EU-land, så må de blive på et center, indtil der er mulighed for at sende dem ud igen, siger Martin Henriksen.

Samtidig åbner DF for, at Danmark helt kan træde ud af Dublin-forordningen. Det vil ikke gøre Danmark til en flygtningemagnet - men give mulighed for, at danske myndigheder helt kan afvise flygtninge ved grænsen, mener Martin Henriksen.

- Det kan godt være, at Danmark slet ikke skal være med i en ny Dublin-forordning. Det kan være, at tiden er kommet til, at vi meddeler EU, at hvis de vil fortsætte med at lave fælles asylregler i en ny Dublin-forordning eller på anden vis, så skal Danmark ikke være med i det, siger Martin Henriksen.

Han understreger, at Dansk Folkeparti ikke har truffet en endelig beslutning:

- Men nu spiller vi muligheden ind på bordet. Vi vil seriøst overveje, om tiden er ved at løbe ud for Dublin. Dublin er tilmeldt på et mellem statsligt niveau, og det er vigtigt, at vi gør klart for danskerne, at vi har mulighed for at træde ud.

/ritzau/