DF siger også undskyld til New Zealand

Næstformand Søren Espersen (DF) har taget imod handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) tilbud om at lade det danske generalkonsulat i New Zealand oversætte og distribuere beklagelsen til de lokale medier.

»Det siger vi naturligvis ja til. Hvis ikke vi havde fået tilbuddet, ville vi have gjort det selv, men jeg er glad for, at ministeren tilbyder generalkonsulatets hjælp,« siger Søren Espersen.

Ifølge Pia Olsen Dyhr er det vigtigt, at beklagelsen kommer hurtigt frem til newzealandske medier, hvor historien om Marie Krarups måned-gamle blogindlæg på b.dk har ramt forsiderne på de største aviser og nyhedsudsendelserne i de landsdækkende TV-kanaler.

»Det er vigtig, at beklagelsen når ud til newzealænderne, for det er dem, der er blevet trådt over tæerne af Marie Krarups uhøflighed. Hvis vi handler hurtigt, kan vi undgå, at historien breder sig og får konsekvenser for forholdet og handlen mellem Danmark og New Zealand,« siger handels- og investeringsministeren.

Hun erkender, at den danske eksport til New Zealand er begrænset, men dog voksende.

»Vores eksport til New Zealand og Australien er steget lidt, fordi kronprinsesse Mary har skabt øget interesse for Danmark og danske varer. Det er især modetøj og smykker, som vinder frem, og den kreative industri skulle nødigt blive ramt af den her sag,« siger Pia Olsen Dyhr.

I pressemeddelelsen, som nu vil blive oversat til engelsk, skriver Søren Espersen blandt andet:

»Akkurat som jeg mener, at folk, der kommer til Danmark, skal respektere Danmark og vores måde at indrette os på, skal vi det, når vi rejser udenlands. Det gælder selvsagt også medlemmer af Dansk Folkeparti«.

Dagens Gossip