DF slår koldt vand i blodet i debat om privatskoler

Åbningen af 21 nye privatskoler i Danmark i 2015 skal ikke ses som en trussel mod den traditionelle folkeskole.

Det siger Dansk Folkepartis undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen, til Ritzau.

- Jeg vil advare imod bare at kigge isoleret på et enkelt tal fra et enkelt år. Før vi kan bruge tallet til noget som helst, så skal vi vide, hvor mange folkeskoler der er blevet lukket, og hvor i landet de nye privatskoler bliver åbnet, siger han.

Mange kommuner i tyndt befolkede områder lukker skoler, og det medfører ofte, at forældrene i området går sammen om at åbne en fri- eller privatskole.

Det, mener undervisningsordføreren fra Dansk Folkeparti, er en glimrende idé.

- Overordnet synes jeg, det er godt, at vi i Danmark har de gode muligheder for at åbne en friskole, som vi har. Det, vi bare skal sikre os, det er, at folkeskolen stadig er et attraktivt tilbud, og at den kan leve op til forældrenes forventninger.

Cirka 16 procent at danske børn går på friskole eller privatskole, og det tal ser Ahrendtsen ikke noget bekymrende i.

- I Nyborg på Fyn går op imod 30 procent af børnene på friskole eller privatskole, og i Odense ligger tallet på omtrent 20 procent, og de høje tal medfører ikke nogen problemer i de to byer.

- Var tallet 50 procent, så synes jeg, vi havde et problem. Men der er vi jo slet ikke. Så jeg synes ikke, at man skal gøre dette til et særskilt problem, for det er det jo slet ikke, siger han.

Men selvom undervisningsordføreren ikke ser noget problem i åbningen af de mange fri- og privatskoler, så understreger han, at man fra Dansk Folkeparti vil følge med i udviklingen.

- Folkeskolereformen skal evalueres løbende, og noget af det, vi vil kigge på, er selvfølgelig åbningen af de mange friskoler. Men før vi ved mere om grundene bag, så ser jeg ikke umiddelbart nogen grund til bekymring, siger Ahrendtsen.

/ritzau/

Dagens Gossip