DF: Snowden-læk er uinteressante

»Vi er ikke interesserede i den slags. Vi er ikke interesserede i, at det kommer frem,« lyder det.

Den amerikanske whistleblower er i øjeblikket eftersøgt i USA for at have lækket omfattende oplysninger om adskillige globale overvågningsprogrammer, hvor internetbrugeres gøren og laden på nettet bliver opsnappet og analyseret af den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA. Den tidligere efterretningstekniker er i øjeblikket midt i et diplomatisk tovtrækkeri mellem USA og Rusland, hvor han har opholdt sig siden den 23. juni.

Onsdag skrev tidligere kulturminister Uffe Elbæk (R) en opdatering på Facebook om, at Danmark burde give Snowden asyl, og den idé har Søren Espersen ikke meget tilovers for:

»Det er en af de sædvanlige tossede ideer fra De Radikale. Vi skal i stedet hjælpe amerikanerne med at fange ham«.

Det er netop oplysningerne om amerikanernes overvågningsprogram, som ikke interesserer Espersen. Adspurgt om han hellere så, at oplysningerne aldrig var kommet for en dag, svarer Espersen:

»Jeg har ikke brug for den slags oplysninger. Jeg har ikke brug for oplysninger, som kan skade USA. For Danmark er USA en vigtig allieret, og vi hjælper hinanden med efterretningsoplysninger. Det ville være forkert at rose ham (Snowden, red.) for nogle af de ting, som er kommet frem«.

Espersen siger også, at Snowdens læk slet ikke er det centrale i sagen:

»Vi skal slet ikke sidde og tænke i, om noget er godt eller dårligt, at det kom frem. Fordi så overser man det, som er den egentlige historie. Det er netop, at han har forrådt sit eget land,« lyder det.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip