DF: Stærkt signal at Dong-bud ser dagens lys

Dansk Folkeparti tager glædeligt imod nyheden om, at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil fremlægge alle de bud, der var i forbindelse med salget af Dong-aktierne til den omstridte amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

- At papirerne bliver lagt frem og ser dagens lys er et meget stærkt signal at sende, siger René Christensen, finansordfører for DF.

- Det må ikke ske, at vi kommer tilbage til enevælde igen, hvor en finansminister påstår, at dette er det bedste bud, uden at andre reelt ved, om det passer, fortsætter han.

Dong-sagen pinte og plagede den tidligere SRSF-regering i almindelighed og daværende finansminister Bjarne Corydon (S) i særdeleshed.

Kritikerne har hele tiden krævet at få vished om, at salget til Goldman Sachs bundede i, at amerikanerne gav det bedste bud.

Det afviste Bjarne Corydon, men nu vil landets nye finansminister løfte sløret overfor Folketingets Finansudvalg for, hvem der ellers bød på Dong-aktierne.

- Den tidligere regering med Bjarne Corydon i spidsen handlede meget udemokratisk i den her sag ved ikke at oplyse, hvem der ellers havde budt på Dong-aktierne, siger René Christensen.

- Fremadrettet kan vi bruge den her sag til at danne præcedens. Den her sag var jo behandlet helt forkert fra den daværende regerings side, tilføjer han.

Finansminister Claus Hjort Frederiksens melding til TV2 News kommer, efter at Goldman Sachs i Berlingske har understreget, at investeringsgiganten ingen problemer har med, at finansministeren lægger firmaets bud frem for Folketinget.

Papirerne i Dong-sagen ser dog ikke offentlighedens lys, da akterne er forbeholdt Finansudvalget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip