DF stiller strenge krav til skattelettelser

Dansk Folkeparti mener, at der kun er råd til skattelettelser, hvis flygtningeudgifterne fjernes. Partiet afviser, at der er råd til skattelettelser, fordi 97.000 flere flygtninge og familiesammenførte indtil 2020 koster statskassen 6,4 milliarder kroner ekstra.

Det siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. Han har ellers i forhandlingerne om kontanthjælpsloftet givet håndslag på at bruge gevinsten til skattelettelser, men han har skiftet holdning.

- Udgifterne til flygtninge og migranter falder ikke. Tværtimod - de fortsætter med at stige. Det ville klæde alle partier, at de kommer ind i virkelighedens verden og forholder sig til de udgifter. Vores offentlige sektor er under pres, siger Kristian Thulesen Dahl.

Nu skitserer han sine krav for at skabe råd til skattelettelser. Skatten skal ifølge ham sænkes i bunden til danskerne med de laveste indkomster. Man skal hverken sænke eller fjerne topskatten, som Liberal Alliance og De Konservative kræver, mener han.

- Vi bør have straksbehandling af flygtninge og migranter ved grænsen til Tyskland. Kommer man fra sikre lande, skal man slet ikke komme til Danmark og søge asyl, siger Kristian Thulesen Dahl.

Spørgsmål: Kan man få råd til skattelettelser ved at sætte en prop i indvandringen?

- Finansministeriets tal viser, at det vil skabe råderum, hvis man sætter en prop i indvandringen med flygtninge og migration. Plus laver en strategi for hjemsendelse, der har en effekt, der virker, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Men intet tyder på, at man er indstillet på det med en trepartsaftale, der går i den modsatte retning.

Trepartsaftalen har til formål at integrere flygtninge. DF mener derimod, at flygtninge skal sendes hjem.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip