DF tager imod udfordringen fra Nye Borgerlige

Skrevet af admin

18/06/2016

Dagens topnyheder

Dansk Folkeparti er for bløde i udlændingepolitikken, og partiet Nye Borgerlige kalder det logisk, at især DF-vælgere hopper over til dem i stedet for.

Det ryster ikke DF's gruppeformand, Peter Skaarup, som byder Nye Borgerlige velkommen på højrefløjen.

- Det er positivt, at der er andre, som gerne vil have en strammere udlændingepolitik. Så kan vi kun stå endnu stærkere på de krav, vi har i Folketinget.

- Så det er ikke en udfordring for os, men mere for Venstre og Socialdemokraterne, som er dem, der godt nok vil have en stram udlændingepolitik, men som hænger i bremsen, siger Peter Skaarup.

Hver tiende af 1065 repræsentativt udvalgte danskere svarer i en meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau, at de vil stemme på Nye Borgerlige, hvis partiet når at samle nok vælgererklæringer til at blive opstillingsberettiget før næste valg.

Målingen er den første af sin slags og er utraditionel, idet de adspurgte ikke har kunnet vælge mellem alle partier.

Målingen viser samtidig, at 17,7 procent af danskerne vil overveje at stemme på et parti, der har en strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti. Samme tendens har tidligere målinger vist.

Nye Borgerlige slår sig op på en stram udlændingepolitik som DF, men økonomisk politik, der læner sig op af Liberal Alliances.

Peter Skaarup afviser, at DF er for bløde i sin udlændingepolitik.

- Vi har været med til at lave cirka 30 stramninger, og der er nogen, som gerne vil have dem rullet tilbage. Så jo stærkere, vi kan stå i forhold til dem og kæmpe for dem plus andre stramninger som grænsekontrol, desto bedre, siger Skaarup.

Og DF er indstillet på, at partiet kan miste vælgere til partier som Nye Borgerlige

- Det kan sagtens tænkes. Men vi kan ikke være med på den økonomiske politik, som Nye Borgerlige tilbyder, altså store skattelettelser og en liberalistisk tilgang til tingene. Det er fjernt for os og en del af de vælgere, som vil stemme på DF, siger Skaarup.

Nye Borgerlige nærmer sig 1300 medlemmer og tæller en håndfuld byrådsmedlemmer, der er hoppet fra DF.

/ritzau/