DF: Tiden arbejder for et DNA-register

»Det er altid godt at blive bekræftet i, at vi har ramt det rigtige snit,« siger retsordfører Peter Skaarup (DF).

Dansk Folkeparti har flere gange forslået at samle DNA-oplysninger om samtlige danskere. I kølvandet på sexsagen fra Fyn, hvor en mand for nylig indrømmede, at han står bag overgreb på to mindreårige piger, foreslog partiet eksempelvis at registrere alle nyfødtes DNA-profil. Inden anholdelsen forsøgte politiet at finde gerningsmanden ved hjælp af hundredvis af DNA-prøver fra kriminelle.

Hos SF har man forståelse for danskernes opbakning til et omfattende DNA-register.

»Jeg forstår sådan set godt, at folk er positive over for idéen, men vi må også respektere, hvis uskyldige mennesker ikke ønsker at blive tvunget med i et register,« siger retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og tilføjer:

»SF har jo tidligere stillet forslag om dette her, men vi har dømt forslaget dødt, efter at vi har fundet ud af, at det vil være i strid med menneskerettighederne«.

Sidste år afviste regeringen tanken om et DNA-register i forbindelse med et andet forslag fra Dansk Folkeparti.

»Når regeringen ikke kan støtte beslutningsforslaget, skyldes det først og fremmest, at forslaget går alt for vidt i forhold til grundlæggende principper om respekt for privatlivets fred,« sagde justitsminister Morten Bødskov (S) ved den lejlighed.

Peter Skaarup tror, det er et spørgsmål om tid, før der er politisk opbakning til DNA-registret.

»Jeg tror, at tiden vil fortælle os, at det er et godt redskab for politiet, og at det også sikrer borgerne retssikkerhed forstået på den måde, at uskyldige ikke bliver mistænkeliggjort eller forfulgt,« siger han.

Karina Lorentzen Dehnhardt er imidlertid træt af, at Dansk Folkeparti gang på gang argumenterer for forslaget.

»Jeg synes ærligt talt, det er lidt uskønt, at Dansk Folkeparti bliver med at hive forslaget frem af skuffen,« siger hun.

Peter Skaarup undrer sig over SF-meldingen:

»Hvis man ikke kommer igennem med sin politik i første forsøg, prøver man igen og igen. I politik er man nødt til at have tålmodighed«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip