DF til Corydon: Drop parløb med KL mod lærere

Det er slet ikke i orden, at regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) kører parløb i opgøret med lærernes arbejdstidsregler.

Det siger Dansk Folkepartis skoleordfører Alex Ahrendtsen, efter oplysninger i DR's 21Søndag om, at Finansministeriet på et møde skulle have erklæret sig klar til at "gå hele vejen" i konflikten.

- Vi er nogle stykker, der længe har mistænkt regeringen og KL for dette parløb. Det er bare ikke i orden. Det er afgørende i den danske model, at regeringen holder sig ude af overenskomstforhandlinger, siger Alex Ahrendtsen.

Han forklarer parløbet med, at regeringen vil lade lærerne betale heldagsskolen over lønnen, mener han.

I december 2011 blev lærerne drøftet i regeringens økonomiudvalg med finansminister Bjarne Corydon (S), økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og SFs daværende skatteminister Thor Möger Pedersen.

Udvalget bad en arbejdsgruppe med folk fra Finansministeriet, Ministeriet for Børn og Undervisning og KL analysere lærernes arbejdstidsregler. I arbejdsgruppens kommissorium hedder det:

"Formålet er at forberede overenskomstforhandlingerne på det offentlige område i 2013, herunder at understøtte de fælles mål om en øget undervisningsandel af arbejdstiden i folkeskolen og gymnasiet".

DF kritiserer, at regeringen forbinder folkeskolereform og overenskomstforhandlinger, siger Alex Ahrendtsen.

- Regeringen kommer til at lægge et pres og blande sig. Det er uforståeligt. Jeg forstår ikke, at man ikke har inviteret lærerne med i trepartsforhandlinger. Finansministeren bliver nødt til at forklare sig, siger Alex Ahrendtsen.

KL har varslet lockout af lærerne fra 1. april. Finansministeren afviser i DR, at regeringen har lovet KL et lovindgreb, hvis lærerne ikke makker ret.

Også KL afviser i en mail til DR, at forhandlingerne er planlagt efter forventning om et regeringsindgreb.

/ritzau/

Dagens Gossip