DF til Corydon: Drop parløb med KL mod lærere

Det er slet ikke i orden, at regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) kører parløb i opgøret med lærernes arbejdstidsregler.

Det siger Dansk Folkepartis skoleordfører Alex Ahrendtsen, efter oplysninger i DR's 21Søndag om, at Finansministeriet på et møde skulle have erklæret sig klar til at "gå hele vejen" i konflikten.

- Vi er nogle stykker, der længe har mistænkt regeringen og KL for dette parløb. Det er bare ikke i orden. Det er afgørende i den danske model, at regeringen holder sig ude af overenskomstforhandlinger, siger Alex Ahrendtsen.

Han forklarer parløbet med, at regeringen vil lade lærerne betale heldagsskolen over lønnen, mener han.

I december 2011 blev lærerne drøftet i regeringens økonomiudvalg med finansminister Bjarne Corydon (S), økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og SFs daværende skatteminister Thor Möger Pedersen.

Udvalget bad en arbejdsgruppe med folk fra Finansministeriet, Ministeriet for Børn og Undervisning og KL analysere lærernes arbejdstidsregler. I arbejdsgruppens kommissorium hedder det:

"Formålet er at forberede overenskomstforhandlingerne på det offentlige område i 2013, herunder at understøtte de fælles mål om en øget undervisningsandel af arbejdstiden i folkeskolen og gymnasiet".

DF kritiserer, at regeringen forbinder folkeskolereform og overenskomstforhandlinger, siger Alex Ahrendtsen.

- Regeringen kommer til at lægge et pres og blande sig. Det er uforståeligt. Jeg forstår ikke, at man ikke har inviteret lærerne med i trepartsforhandlinger. Finansministeren bliver nødt til at forklare sig, siger Alex Ahrendtsen.

KL har varslet lockout af lærerne fra 1. april. Finansministeren afviser i DR, at regeringen har lovet KL et lovindgreb, hvis lærerne ikke makker ret.

Også KL afviser i en mail til DR, at forhandlingerne er planlagt efter forventning om et regeringsindgreb.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip