DF til Corydon: Få nu brygget de kander kaffe

Skrevet af admin

27/01/2014

Dagens topnyheder

Dansk Folkeparti synes, det er ærgerligt, at finansminister Bjarne Corydon (S) ikke vil tage et kaffemøde med de fire højt profilerede fagbosser, der i weekenden tilbød at investere milliarder af kroner i energiselskabet Dong.

For selv om Anders Bondo Christensen (Lærernes Sundhedsorganisation), Grete Christensen (Sundhedskartellet), Henning Pedersen (Bupl) og Dennis Kristensen (FOA) ikke havde et færdigt tilbud klappet og klart, burde man tage snakken, mener partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF).

- Det er meget forkert af finansministeren. Han bør som repræsentant for os alle sammen afsøge mulighederne, og når folk på det her niveau byder sig til, så er det mindste, en finansminister kan gøre, at få brygget nogen kander kaffe og byde dem velkommen, siger han.

Aftalen om at sælge 19 procent af energiselskabet til blandt andre Goldman Sachs er endnu ikke godkendt i Folketingets Finansudvalg. Det ventes at ske sidst på ugen, men Kristian Thulesen Dahl mener, at man bør træde på bremsen.

- En beslutning af denne her større og kaliber bør ikke udsættes for det her tidspres Derfor bør finansministeren sørge for, at der er tilstrækkelig tid til både at kunne afsøge de alternative muligheder og til at kunne læse aftalen med Goldman Sachs igennem, siger han.

- Der er kommet ting frem - bare den sidste uge, som vi ikke har kendt til - heller ikke som forligsparti. Det er en af årsagerne til, at der reageres nu. Enhver dansk løsning bør undersøges, og så må man sætte tiden af til det, siger Kristian Thulesen Dahl.

Tirsdag skal finansminister Bjarne Corydon i samråd om sagen, og det ventes, at aftalen bliver godkendt i Folketingets Finansudvalg torsdag.

/ritzau/