DF til Venstre: Jeres personsager skaber mistillid

Rod i billagene og den ene personsag efter den anden. Det er ifølge Peter Skaarup, gruppeformand for Dansk Folkeparti, hvad der skaber mistillid til politikerne.

Derfor mener han ikke, at Inger Støjberg (V) har ret i den kritik, hun søndag rettede mod Dansk Folkepartis kampagne mod et nej til folkeafstemningen om retsforbeholdet, hvor hun beskyldte Dansk Folkeparti for at skabe mistillid til politikerne.

På Venstres landsmøde brugte Inger Støjberg skarpe vendinger som "uhæderlig" og "falsk" i sin kritik af Dansk Folkepartis EU-skeptiske kampagne. Det har fået Peter Skaarup til at svare igen.

- Dansk Folkepartis kampagne blev beskyldt for at skabe mistillid. Til det siger vi bare, at vi tror ikke, den skaber mistillid, siger Peter Skaarup.

Til gengæld er han ikke i tvivl om, at de personsager, der har forfulgt kandidaterne i regeringspartiet, kan sætte folkets tillid til politikerne over styr.

- Op til folketingsvalget var der så mange forskellige sager med statsministerkandidaterne, at befolkningen mistede tillid til politikerne, siger han.

Uoverensstemmelsen mellem regeringen og det ellers så trofaste støtteparti kommer i kølvandet på flere forhandlinger og aftaler, hvor de to partier er nået til enighed.

Trods kritikken håber Peter Skaarup, at Dansk Folkeparti og Venstre fortsat kan samarbejde.

- Jeg synes, vi har et fint forhold til Venstre, og vi har haft et godt samarbejde i mange år. Men når der kommer et angreb, der beskylder os for at skabe mistillid, så svarer vi igen. Det er en del af spillets regler, siger Peter Skaarup.

Selvom Peter Skaarup fastholder, at DF's folkeafstemningskampagne ikke er med til at skabe mistillid, erkender han, at hans parti også har bakset med personsager.

Så sent som mandag er partiets EU-parlamentariker Morten Messerschmidt blevet bedt om at betale 120.000 kroner tilbage til EU-Parlamentet. Det skyldes, at han har brugt EU-midlerne til at leje en skonnert til Dansk Folkepartis brug.

Peter Skaarup vil ikke gøre sig til herre over, hvorvidt det sætter Dansk Folkeparti i kategori med Venstres personsager.

- Det må være op til andre at bedømme, om vi har været ligeså slemme.

- Jeg mener, at personsager i det hele taget kan være med til at gøre, at der kan være mistillid til politikerne. Men det er vores opgave som politikere at rette op på det i stedet for at beskylde en kampagne for at skabe mistillid, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip