DF trækker i land: Vil ikke skære på pensionisters boligydelse

Dansk Folkeparti vil ikke være med til at skære i pensionisternes boligydelse.

Det slår formand Kristian Thulesen Dahl ifølge DR fast, selv om han sammen med resten af blå blok har aftalt at spare millioner på boligydelser dette forår.

- Finansministeren har fundet 640 millioner til at bygge boliger til flygtninge, og så kan jeg på ingen måde forsvare, at vi skal til at finde penge på pensionisternes boligydelse, siger Kristian Thulesen Dahl til DR.

- Så jeg må komme med den klare besked til finansministeren, at det med at finde penge på pensionisternes boligydelse, det kan han godt glemme.

Oprindeligt vedtog Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og De Konservative, at der skulle spares 90 millioner på boligydelsen til pensionister. Men efter pres fra Ældre Sagen besluttede partierne at droppe besparelserne.

De aftalte, at besparelsen skulle findes i løbet af foråret. Forhandlingerne skulle begynde i næste uge. Men nu har finansministeren brugt penge på tiltag, som Dansk Folkeparti ikke støtter, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Derfor virker det lettere komisk, at vi skal trækkes hen til et forhandlingsbord og bliver bedt om, at finde besparelser for 90 millioner kroner på pensionisternes boligydelse. Så min besked til regeringen er klar: Det kommer ikke til at ske, siger han.

I sidste måned slog finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ellers fast, at pensionister må indstille sig på besparelser. Det skete på et samråd i Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Under samrådet forklarede finansministeren, hvorfor han mener, at det er relevant at skære i boligydelsen, selv om beregninger fra Ældre Sagen har vist, at antallet af modtagere af boligydelse er faldet siden 2007.

Det skyldes ifølge regeringen, at førtidspensionister, der tidligere fik boligydelse, nu får boligsikring, og derfor ikke tæller med. Det ændrer ifølge regeringen ikke på, at udgifterne er steget og fortsat vil gøre det.

Regeringen hæfter sig ved, at udgifterne til ydelsen er steget med 13 procent siden 2001.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip