DF trodser kommission: Vil forringe politikerpension

Skrevet af admin

18/01/2016

Dagens topnyheder

Hvis ikke Vederlagskommissionen mandag anbefaler at forringe politikernes pensionsordninger, så vil Dansk Folkeparti stille lovforslag om, at politikernes pensioner bliver mindre lukrative.

Det siger partiets gruppeformand, Peter Skaarup, til Ritzau.

- Vi synes, at politikernes pensioner skal følge befolkningens, og hvis ikke kommissionen kommer frem til det, kan vi stille det som forslag i Folketinget, siger Skaarup.

De Radikale, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti siger mandag til Berlingske, at politikernes egen pensionsalder bør sættes op.

Det var Socialdemokraterne, Venstre, De Radikale, SF og De Konservative, der i 2014 nedsatte Vederlagskommissionen. De fem partier gav på forhånd hinanden hånden på, at de ville følge indstillingen fra kommissionen.

Det kritiserer Peter Skaarup. I stedet for at stemme ja til hele kommissionens udspil, vil Dansk Folkeparti håndplukke de tiltag, DF finder rimelige.

- Vi kan tage nogle forslag ud og støtte dem. Vi afviser ikke at støtte noget fra kommissionen, men vi støtter ikke noget uden at tage stilling til det, siger Skaarup.

Han forklarer, at Dansk Folkeparti efter alt at dømme ikke vil støtte Vederlagskommissionens overordnede udspil, der fremlægges mandag.

- Politikernes pensioner er klart mere favorable end den øvrige befolknings. Det er ikke rimeligt, og det lader ikke til, at kommissionens udspil tager højde for det.

- Desuden har det været fremme, at kommissionen mener, at man skal forhøje lønnen kraftigt for folketingsmedlemmer. Det kan vi heller ikke støtte, siger Skaarup.

Vederlagskommissionen har haft til formål at rydde op i særregler omkring løn og pension for fuldtidspolitikere. Derfor er både folketingsmedlemmer, ministre, borgmestre og regionsrådsformænd omfattet.

/ritzau/