DF truer Venstres Kristian Jensens ministerfremtid

»Det er klart, at hvis man som minister har givet Folketinget forkerte oplysninger eller undladt at informere om problemer med de offentlige ejendomsvurderinger, så er det en alvorlig sag. Det skal selvfølgelig undersøges. I Dansk Folkeparti kan vi ikke bare blåstemple en minister, hvis denne ikke har opfyldt sin rolle ordentligt tidligere,« understreger formand Kristian Thulesen Dahl (DF).

Som Berlingske tidligere har skrevet, blev Kristian Jensen som skatteminister allerede i 2006 informeret om fejl i konkrete sager om offentlige ejendomsvurderinger, men afslog at undersøge problemerne. Senest har statsrevisorerne bedt Rigsrevisionen om at undersøge, om Folketinget er blevet forholdt vigtige oplysninger om fejl i de offentlige ejendomsvurderinger, da Kristian Jensen var skatteminister.

»Der er god grund til at undersøge, hvilke politiske omstændigheder, der gjorde sig gældende tilbage i 2007 – ikke mindst Kristian Jensens rolle,« siger Kristian Thulesen Dahl, der bakkes op af både S og Enhedslisten, der tidligere har foreslået en advokatundersøgelse af Kristian Jensens rolle.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) skal inden for få uger aflevere en udtalelse til statsrevisorerne som respons på den hårde kritik af forfejlede ejendomsvurderinger. Ifølge kilder tæt på ministeren overvejer han, om der skal foretages nye undersøgelser.

Kristian Jensen har ikke ønsket at kommentere sagen, men har tidligere over for Berlingske beklaget de fejl, der er begået i hans tid som skatteminister. De Konservative forsvarer dog Kristian Jensens rolle:

»Jeg tror ikke på, at der er noget ministeransvar for det her. Jeg synes, der er behov for en større undersøgelse af, hvordan strukturen er blevet sådan, at man laver så mange fejl. Det er ikke ministeren, der laver fejlene,« siger erhvervsordfører Brian Mikkelsen (K).

Dagens Gossip