DF undrer sig over manglende kriminel lavalder

Sidste år gik samtlige partiledere fra blå blok sammen i fælles fodslag om at få indført særligt et sanktionssystem til unge helt ned i 12-årsalderen.

Og selvom Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, op til valget gentog nødvendigheden af at få indført sanktioner over for helt unge, så har borte taget forslaget fra det lovprogram for det kommende folketingsår, som regeringen fremsatte tirsdag.

Og det vækker ikke begejstring hos Dansk Folkeparti, der længe har haft en sænkelse af den kriminelle lavalder til 12 år som mærkesag.

Det undrer mig, at det ikke er med i lovkataloget, siger retsordfører Peter Skaarup.

- Der er jo på forhånd flertal for det, og vi vil holde ministeren oppe på det her. Vores tålmodighed er ikke ubegrænset, lyder det.

I en kronik i Berlingske i september 2014 kom den markante melding om at nedsætte lavalderen til 12 år.

Lars Løkke havde sammen med tre andre partiledere - Kristian Thulesen Dahl, Anders Samuelsen og Søren Pape - skrevet kronikken.

I regeringsgrundlaget i år kom der flere facetter. Der skal indrettes "et helt nyt system for unge kriminelle," hed det.

Og målet var at skræddersy sanktionerne til de helt unge lovovertrædere - også selv om de er under 15 år, fremgik det.

Justitsminister Søren Pind (V) maner til eftertænksomhed, når det kommer til indretningen af det særlige ungdomssystem:

- Regeringen vil gentænke hele indsatsen mod ungdomskriminalitet, så vi bryder de unges kriminelle løbebane meget tidligt og tidligere end i dag, skriver han i en mail til Ritzau.

- Jeg er nu ved at få mulighederne analyseret i bund, og jeg handler på det, når jeg er blevet klogere på, hvad der virker, skriver Søren Pind.

Men den eftertænksomhed - hvor fornuftig den slags ellers i øvrigt er - fjerner ikke Dansk Folkepartis undren.

- Det er vigtigt, at man benytter det flertal, der er for forslaget - især når man selv har lavet en kronik og et lovforslag om lige præcis det her tidligere, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

Dagens Gossip