DF vil arbejde for en aftale med Europol ved et nej

Skrevet af admin

03/12/2015

Mest læste i dag

Nej.

Der var ingen tvivl om, hvor Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, satte sit kryds torsdag, da han stemte om retsforbeholdet på Thyregod Skole ved Vejle i Jylland.

- Nu skal jeg til København, og jeg stiller mig ved Storkespringvandet på Strøget for at tale mere med vælgerne, siger Thulesen Dahl til TV2.

- Det har været en kort og intens valgkamp, og derfor kan det være vanskeligt for vælgerne at beslutte sig. Jeg tror, der er mange danskere, der kunne bruge mere tid til at blive afklaret, siger han.

Han mener derfor også, at det er umuligt at sige, hvad resultatet bliver på nuværende tidspunkt.

- Det er meget tæt. Det er dødt løb, og danskerne ved, at det kan betale sig at stemme. For det er den enkelte dansker, der kan afgøre, om det bliver det ene eller det andet.

Ved middagstid, da folkeafstemningen om EU-retsforbeholdet havde været i gang i tre timer, havde 19,7 procent af vælgerne været henne på et valgsted og sætte deres kryds.

Det viser Ritzaus rundspørge, der omfatter kommuner og valgsteder i hele landet med tilsammen 515.198 stemmeberettigede vælgere.

Og uanset, hvad vælgerne stemmer, skal deres dom respekteres, siger han.

- Når resultater er der i aften, så skal vi respektere det, uanset om det bliver et nej eller ja.

- Men hvis det bliver et nej, så skal vi gentage, at vi gerne vil have en parallelaftale om Europol. Vi skal have sikkerhed for, at vi fortsat er med i Europol efter sommeren 2017, uanset resultatet, siger han.

Derimod er der løfte om at holde ja-partierne i ørerne, hvis det ikke er lykkedes at overbevise vælgerne om et nej.

- Så skal vi holde ja-partierne fast på de garantier, de har udstukket gennem valgkampen. Det tror jeg bliver svært. Men uanset så har man ikke fået den EU-entusiasme frem hos vælgerne, hvor det handler om at bringe Danmark ind i kernen af EU-samarbejdet, sagde han til Ritzau tidligere på dagen.

/ritzau/