DF vil betale østeuropæiske lande for at modtage kriminelle

Regeringen har ifølge Politiken nedsat en task force, der skal sikre, at udenlandske indsatte overføres til afsoning af domme i deres hjemlande.

Men det er ikke godt nok, mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF).

»Det vil i realiteten kun være drabsmænd, voldtægtsforbrydere og narkohandlere, der sendes hjem, fordi de har fået en straf, der er lang nok til, at man indleder processen med at hjemsende dem,« siger Peter Skaarup.

Han mener, at processen med hjemsendelse bør indledes, når straffen overstiger en måneds fængsel frem for de seks måneder, som reglerne er i dag.

»Det vil sikre, at vi også kan få hjemsendt indbrudsbander, tricktyve og lommetyve,« siger Peter Skaarup.

Regeringen har afsat penge til at oprette tre udsendelsesafdelinger, hvor østeuropæiske indsatte skal afsone, indtil en aftale om hjemsendelse er kommet på plads.

EU-landene har en indbyrdes aftale om at hjemsende kriminelle borgere til afsoning i hjemlandet. Der er dog nogle lande, der vægrer sig ved at modtage borgere, der har begået kriminalitet i udlandet.

Peter Skaarup mener, at et pengebeløb kan løse problemet.

»Hvis det skulle knibe med lysten til at modtage kriminelle, kunne jeg godt forestille mig, at man kunne sende penge med de kriminelle hjem. Det gør de for eksempel i Norge, hvor de har stor succes med at hjemsende kriminelle. Uanset hvilken model vi vælger, vil det være en overskudsforretning for Danmark,« siger han.

»Det er rigtigt dyrt at have 400 østeuropæere siddende i danske fængsler,« tilføjer han.

Peter Skaarup vil ikke lægge sig fast på pengebeløbets størrelse, men siger, at pengene kan gå til modtagelsesafdelinger i tyvenes hjemlande.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip