DF vil drøfte PSO-finansiering sammen med skattereform

Finansieringen af den skrottede energiafgift PSO er og bliver også de næste måneder en hovedpine for Venstre-regeringen.

Torsdagens planlagte møde om PSO-afgiften er aflyst, og det haster heller ikke med at finde en ny dato, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkepartis formand.

- Vi diskuterer gerne om indholdet. Altså hvilke vedvarende energiprojekter skal der være fremover. Til efteråret kan vi så finde den endelige aftale omkring finansiering.

- Vi skal ikke sidde og diskutere hævelse af bundskatten nu og så have et forløb i efteråret, som handler om at nedbringe topskatten. Det er ikke særlig sympatisk, siger Thulesen Dahl.

Regeringen har foreslået at betale afskaffelsen af den grønne afgift med øget bundskat, lavere personfradrag og en mindre grøn regning ved at droppe opstillingen af kystnære havvindmøller.

Især hævelsen af bundskatten møder politisk modstand i blå blok og et flertal er langt fra på plads.

Brian Mikkelsen, De Konservatives finansordfører, ser helst, at finansieringen er på plads inden sommerferien, hvilket dog nu ser svært ud.

- Det virker noget grotesk, at man hæver skatten for almindelige familier, men at vores dagsorden til efteråret er at lette skatten, så det bedre kan betale sig at arbejde.

- Vi må finde en anden finansieringsform, og det ville være bedst at finde en løsning inden sommerferien, for der bliver nok at se til i efteråret.

- Så kunne vi også sende et signal til vores virksomheder om, at de ville blive lettet for nogle energiafgifter, og vi kunne sende et signal til danskerne om, at de ikke vil få øgede skatter, siger Brian Mikkelsen.

For Thulesen Dahl er det helt logisk at tage finansieringsdelen til efteråret, hvor der også skal forhandles en skattereform på plads.

- Hvis man i forvejen skal have en diskussion om vores skattesystem, så kan de fleste danskere godt se, at så giver det mening at diskutere det her i en sammenhæng, lyder det fra DF-formanden.

Han tør ikke spå om, hvorvidt der kan landes en aftale omkring finansieringen af den skrottede PSO-afgift.

- Det er for tidligt at sige noget om. Jeg håber fortsat, at Socialdemokraterne byder sig til, så vi kan få en realitetssnak med dem omkring det også.

- Det ville betyde en del i forhold til Liberal Alliance og De Konservatives dagsorden om, at alt jo kan betales med en lavere offentlig sektor, siger Thulesen Dahl.

/ritzau/

Dagens Gossip