DF vil flytte ramadanen

Sådan er det dog langt fra altid, men det bør der laves om på, mener Dansk Folkeparti, som ifølge Ekstra Bladet vil have, at ramadanen altid skal ligge i sommerferien.

»På den måde undgår vi konflikter, i og med at alle alligevel holder fri,« siger partiets integrationsordfører, Martin Henriksen, til Ekstra Bladet.

Han er ifølge avisen utilfreds med, at muslimer kræver særbehandling i skolerne, når der er fastemåned.

»Det er en praktisk løsning på et reelt problem. Hver gang der er ramadan, så kommer der eksempler på uro i skolerne, fordi eleverne ikke får mad, og der er altid en diskussion om, hvorvidt muslimsk kultur skal ligestilles med dansk kultur, og om der skal være en særlig ramadan-fridag. Det skal der bestemt ikke være,« fastslår Martin Henriksen.

Da den muslimske kalender følger månen, ligger ramadanen ikke på den samme dato hvert år. Det er særligt udfordrende for muslimer at faste, når ramadanen falder i sommermånederne med de lange sommerdage, fordi de ikke må spise fra solen står op til den går ned. Selvom børn på linje med ældre og gravide kan undtages fastekravene, har der været eksempler på skoler, hvor de muslimske elever har haft koncentrationsbesvær, fordi de har fastet.

Men det vil en ændring af ramadantidspunktet gøre endeligt op med, mener Martin Henriksen.

»Hvis man hvert år har ramadan på et tidspunkt, hvor skolerne alligevel har lukket, så undgår vi konflikten, fordi eleverne har alligevel fri. Hvis de muslimske trossamfund sagde ja til det, så ville de vise danskerne, at de er villige til at være imødekommende overfor det land, som de bor i,« siger han til Ekstra Bladet.

Dagens Gossip