DF vil forlænge frit lejde for indlevering af luftgeværer

»Vi er meget bekymrede over, at man kriminaliserer tusindvis af danskere, der ejer ganske små, harmløse luftgeværer. Hvis regeringen virkelig mener, at snittet skal ligge, hvor man har lagt det, og som ser ud til at ramme rigtig mange mennesker, så må man i det mindste lave en ordentlig overgangsordning,« siger retsordfører Peter Skaarup (DF).

Kun en andel af våbenejerne har ansøgt om den nye tilladelse til at eje luftgeværer og -pistoler på 5,5 millimeter og derover, og Dansk Folkeparti vil ikke alene forlænge ordningen, men kræver også, at der kommer bedre oplysning fra myndighedernes side.

»Det er ikke for meget forlangt, at man i det mindste fortæller vidt og bredt om konsekvenserne ved de nye regler, når man fra den ene dag til den anden kriminaliserer tusindvis af danskere. Vi risikerer, at lovlydige danskere, der gerne vil skyde med luftgevær i haven, kommer i fængsel, og derfor skal man selvfølgelig informere om det her,« siger Peter Skaarup og afviser, at en forlængelse af frit lejde-ordningen er uansvarlig:

»Så har det jo også været uansvarligt og uacceptabelt i de mange år, hvor våbenloven har tilladt de her luftgeværer. Og om det strækker sig et år mere, det kan ikke have den store betydning, hvis det kan gøre, at man undgår at skulle idømme ganske almindelige danskere langvarige fængselsstraffe for at eje et harmløst luftgevær.«

Danskerne har haft et år til at få deres våben registreret, men den 27. maj i år havde blot 1.035 personer fået den nye tilladelse, oplyser Rigspolitiet, og foreningen Nordisk Våbenforum anslår, at det tal kun svarer til omkring én procent af det samlede antal.

Dagens Gossip