DF vil fortsat have stærke elever på efterskolerne

»Det vil betyde, at vi vender tilbage til 70erne og 80erne, hvor efterskolerne havde et meget dårligt ry, fordi det ofte var sårbare og svage elever, der blev sendt på efterskole,« siger børne- og undervisningsordfører Alex Ahrendtsen (DF).

»Det vendte så i 90erne, hvor efterskolerne trak en masse stærke elever, og det skal vi understøtte, da stærke elever kan trække svage elever op,« fortsætter han.

Derfor mener Alex Ahrendtsen, at Dansk Industri »kommer til at skyde sig selv i foden«, hvis efterskolerne kun bliver for de svage elever.

Men Dansk Folkeparti er enig med erhvervsorganisationen i, at der skal gøres noget for at ruste de svage elever bedre til ungdomsuddannelserne.

»Vi kan se, at nogle efterskoler blandt andet i det nordvestjyske er virkelig gode til det. Dem kunne vi godt lade os inspirere af,« siger Alex Ahrendtsen.

En mulighed kunne være at rykke 10. klasse over i ungdomsuddannelsesregi.

»Vi skal have gjort op med os selv, om 10. klasserne skal høre til folkeskolen eller til ungdomsuddannelserne. Lige nu har 10. klasserne et ben i hver lejr, og vi skal have gjort op, hvad vi vil,« siger Alex Ahrendtsen og understreger, at Dansk Folkeparti endnu ikke har afklaret, hvad partiet anbefaler i den sammenhæng.

Der er udsigt til, at erhvervsuddannelserne skal reformeres til efteråret, og her er 10. klassernes rolle ifølge børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) også på dagsordenen.

Dagens Gossip