DF vil give kræftpatienter uden kontrolbesøg åben henvisning

Sådan lyder det fra sundhedsordfører Liselott Blixt (DF), efter sundhedsminister Astrid Krag (SF) i dagens udgave af Jyllands-Posten foreslår at ændre kontrollen af tidligere kræftpatienter, blandt andet fordi der ikke er dokumentation for, at de rutinemæssige kontrolbesøg virker.

»Overordnet synes vi, det er helt fint, at man går ind og kigger på det, når der er faglig belæg for det,« siger Liselott Blixt.

»Fordelen ved at ændre er, at vi ikke har en masse besøg, som måske slet ikke er nødvendige, eller hvor folk ikke dukker op, fordi de føler sig sunde og raske, så hvis man fra faglig side siger, at det ikke hjælper at have automatisk kontrol, så er det ikke det, vi skal have,« siger hun.

Forslaget fra Astrid Krag indebærer blandt andet, at der skrues ned for de rutinemæssige kontroller, for i stedet at lade tidligere patienter undersøge sig selv.

For at sikre, at de patienter ikke skal føle sig utrygge, vil Dansk Folkeparti give dem en åben henvisning.

»De patienter, der ikke længere kommer til kontrol, skal have en åben henvisning, så man altid kan møde op på en specialafdeling, hvis man bliver utryg eller mærker noget,« siger hun.

»Vi kender dem fra åben indlæggelse, hvor man mange gange ikke bruger den, men man kan bruge den i tilfælde af, at man bliver bange for, at en kræftsygdom er kommet tilbage«.

Også Enhedslisten og Venstre tager positivt mod forslaget fra sundhedsministeren.

Dagens Gossip