DF vil gøre cannabis lovligt for syge danskere

Syge danskere, der har brug for at lindre deres smerter, skal ikke være nødt til at gå til kriminelle for at købe cannabis.

Det mener Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt (DF), der støtter op om et forslag fra Alternativet om at legalisere medicinsk cannabis.

- Jeg har talt med mange patienter, som har måtte kriminalisere sig selv for at få ro, appetit eller smertelindring, siger hun.

- Vi kan se, at flere lande tillader, at bestemte patientgrupper kan få medicinsk cannabis til at lindre deres sygdom. Jeg synes, vi skal give patienter i Danmark samme mulighed, siger hun.

Fredag førstebehandler Folketinget et beslutningsforslag fra Alternativet om i en treårig forsøgsperiode at lade praktiserende læger ordinere cannabis. Og der ser ud til at tegne sig et flertal for at legalisere cannabis.

Inden patienter vil kunne få adgang til cannabis, venter der dog et stort stykke arbejde, siger Liselott Blixt, der ikke mener, forslaget er konkret nok.

Det skal defineres, hvilke patienter der skal have adgang til cannabis, hvor cannabissen skal købes, og hvordan forslaget skal finansieres.

Lægeforeningen advarer mod forslaget, fordi cannabis ikke er et godkendt lægemiddel og bivirkninger, effekt og sikkerheden ikke er undersøgt ordentligt.

- Jeg kan godt forstå det. Det er jo ikke et godkendt lægemiddel. Men vi ved, at mange lande har indført det, og vi ved, at mange patienter tager det. Så jeg håber, at Lægeforeningen kan blive tilfreds med det, vi finder frem til, siger Liselott Blixt.

I Holland har medicinsk cannabis været lovligt i over ti år. Her kan patienter enten drikke cannabis som te eller inhalere stoffet.

I præparaterne er niveauerne af THC, det euforiserende stof, og CBD, som bliver brugt lægeligt, reguleret efter patientens sygdom.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip